Mr. Joris Vos

Mr. Joris Vos van advocatenkantoor Van Ekelen & Poort Eindhoven

Mr. Joris Vos in het kort

Mr. Joris Vos (1992) is gespecialiseerd in personen- en familierechtelijke onderwerpen zoals gezag en omgang, echtscheiding, alimentatie en erfrecht. Bijzondere affiniteit heeft hij met het onderwerp kinderbeschermingsmaatregelen, wat ook het onderwerp was van zijn masterscriptie. Joris pakt dossiers oplossingsgericht en realistisch aan en is in staat zijn cliënten in heldere bewoordingen uit te leggen wat er op juridisch vlak speelt.

Analytische blik en oplossingsgerichte aanpak

Al tijdens zijn studententijd handelde Joris zelfstandig juridische dossiers af bij de Rechtswinkel Tilburg. Sinds 2016 werkt hij bij Van Ekelen & Poort. Aanvankelijk als student-stagiair, sinds 1 september 2017 als juridisch medewerker en sinds februari 2018 als advocaat. Door zijn analytische blik en oplossingsgerichtheid weet Joris het maximale uit zaken te halen. Niet alleen de juridische uitkomst is daarbij voor hem belangrijk. Door zijn persoonlijke aanpak en sterke inlevingsvermogen staat hij cliënten ook op emotioneel vlak optimaal bij.

Juridische kwesties uitleggen

Familie en werk zijn voor de meeste mensen de allerbelangrijkste onderwerpen in het leven. Mensen helpen die kampen met problemen op deze vlakken, geeft Joris dan ook veel voldoening en energie.

Joris: “Als advocaat vind ik dat mijn werk veel breder is dan alleen de juridische dimensie. Voorop staat altijd het belang van de cliënt, dat je ook dient door een luisterend oor te bieden of de juridische kwestie uit te leggen in begrijpelijke taal. Juristen hebben vaak een onnodig complexe aanpak. Maar waarom zou je iets moeilijk maken als je het ook makkelijk kunt oplossen?”

Opleidingen

  • Master Privaatrecht (2017, Tilburg University)
  • Bachelor Rechtsgeleerdheid (2015, Tilburg University)