Mr. Marloes van Hout

Mr. Marloes van HoutMr. Marloes van Hout in het kort

Sinds mr. Marloes van Hout (1988) in 2013 bij Van Ekelen & Poort | Advocaten & Mediators aan de slag is gegaan, is zij de specialist in jeugdrecht van het kantoor. In zaken op het gebied van ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen is ze inmiddels zeer ervaren. Verder heeft Marloes een algemene personen- en familierechtpraktijk, waarin ze bijvoorbeeld echtscheidingen, alimentatiekwesties en omgangsregelingen behandelt.

Persoonlijke en gestructureerde aanpak

Aangezien mensen die kampen met een zaak op het vlak van het jeugdrecht of het personen- en familierecht doorgaans in een zeer emotionele fase zitten, vindt Marloes een persoonlijke aanpak heel belangrijk. Marloes werkt gestructureerd en is daarmee in staat om het juridische proces in goede banen te leiden. De jeugdrechtspecialiste kan goed luisteren, denkt oplossingsgericht en weet de hoofdzaken in een dossier goed van de bijzaken te scheiden. De belangen van de mensen die Marloes bijstaat alsmede belangen van kinderen die eventueel betrokken zijn bij het proces, zijn leidend in haar handelen.

Niet méér dan haar cliënten

De advocatuur staat bekend als een wereldje van grijze mannen in dure pakken, die op zo’n manier communiceren dat ‘de gewone man’ het niet begrijpt. Volgens Marloes moet een advocaat juist de taal van de cliënt spreken, toegankelijk zijn en zich kunnen inleven.

Marloes: “Hoewel ik degene ben die het proces in goede banen leidt en daarin duidelijk sturing geef, kijk ik op niemand neer. Ik verwacht ook van niemand dat er tegen mij opgekeken wordt. Daarnaast vind ik het belangrijk om het conflict niet onnodig erger of groter te maken. Ik hoor vaak van cliënten dat het in de arm nemen van een advocaat gelijk zou staan aan een vechtscheiding of een langslepend juridisch proces. Integendeel! Juist als partijen allebei een advocaat inschakelen, kan onnodige discussie worden voorkomen en kom je snel tot de kern.”

Opleidingen

  • Master Privaatrecht (2013, Tilburg University)
  • International Law and Legal studies (2012, Charles University Prague)
  • Bachelor rechtsgeleerdheid (2012, Tilburg University)
  • Docent Nederlandse Gebarentaal (2009, Hogeschool van Utrecht)

Lidmaatschappen

  • Aspirant-lid Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS)